Friday, August 12, 2016

Timmy, Rhea ja Sammy PG&DG 12.8.2016Voimakolmikon tämän päivän etäisyystreenit.

Rhea palasi tatamille pitkähkön tauon jälkeen, ei ihan niin letkeää menoa kuin aikaisemmin, koska painoa on tullut kilon verran lisää (laihikselle) ja kuntokin on kesäterässä.
Rhea pyöristää hyvin lähdössä ja rentous on siellä läskin alla, kunhan saadaan se heräteltyä. Rhea motivoituu selkeästi ohjaajan liikkeestä, lähetettynä ei ole lainkaan niin terävä, eikä myöskään kutsuttuna.

4-4-6 tehdään yleensa rimoilla, mutta kun Rhea ei ole pitkään aikaan tehnyt hyppytekniikkaa, aloitamme bumppereilla ja teemme vain lyhyimmän etäisyyden. Rhe on on tehnyt vastaavan harjoitteen vaihtuvilla väleillä toukokuussa, nimetty vain hieman harhaanjohtavasti PG:ksi.
https://youtu.be/929ww6fvUdU
Itselle on hyvin vaikea sisäistää, että Progressive Grid -harjoituksessa välity pysyvät staattisina, vaikka sanakirjani mukaan progressiivinen tarkoittaa muutosta.
 
Nämä etäisyydet ovat Rhealle passelit, bumppereistakaan emme ole hetkeen luopumassa. Nyt alkaa treeni ja jumppa, perussarjat kehiin ja kunnon kohotus.
Hierontakin on aikataulutettu.

Sammyn meno on varsin dynaamista, jos jotakin negatiiivista hakee, niin pää on aika ylhäällä.
Sammy kokoaa itsensä hyvin lähdössä.
Sammy on herkästi syttyvä luonne, vireen hallinta on keskeistä, nytkin koira tässä treenissä palkkasi itsensä putkella, joka sattui olemaan liian likellä.
Etäisyyden arviointi ei ehkä kuulu pennun treenipalettiin, koska yleensä treeni tehdään rimojen kanssa, mutta nyt kun kaikki ovat enemmän tai vähemmän "palautujia", teemme kaikki bumppereilla.
Treenit pidetään pennuilla lyhkäisinä ja harjoitellaan kohtalaisen harvoin.

Timmyllä on selkä edelleen jäykkä, treenaamme miniväleillä ja bumppereilla sekä pidämme treenit lyhkäisinä. PG:llä voisin kokeilla ehkä vieläkin lyhyempää väliä.
Ohjaajan sijoittuminen targetille ei toimi, koira hidastaa, sen sijaan vierellä kirittäminen nostaa virettä mukavasti.
Hieronta on tilattu, ei ole ihan vieläkään auennut rintaranka-lanneranka -alue ja jumppa ei tekisi pahaa. Teemme BG-treeniä ja pidättäydymme edelleen agilitysta.

No comments:

Post a Comment